Hoteli i Spa centri

Hotel Meteoritis (Meteori, Grčka)

Većina, da ne kažem svi sa kojima sam razgovarao na temu Meteora, kada su dolazili, činili su to u okviru jednodnevnog izleta – došli bi ujutro i vraćali se popodne. Imajući u vidu da baš i nije usput (osim ako idete do Lefkade) i da je potrebno prevaliti solidnu kilometražu da bi ste ih posetili (215 km od Soluna, 150 od Nei Pori) naš topli savet je da ovaj izlet praktikujete sa jednim noćenjem. Iz dva razloga- bićete odmorniji i možete posvetiti više kvalitetnog vremena manastirima i prelepim vidikovcima.

Hotel Meteoritis (selo Kastrakis)

Ako se rešite da nas poslušate, dve opcije su vam na raspolaganju- Kalambaka i Kastraki. U pitanju su sela koja se nalaze podno manastira. Prvo selo nismo posetili, dok smo u drugom boravili. Ako se ne varamo, Kastraki je i bliži od Kalambake- iz Kastrakija se čak i pešice možete popeti do prva tri manastira, dok oni ambiciozniji mogu da naprave i ceo krug po brdu i peške obiđu svih šest. Mislim da je za jednu takvu opciju potreban ceo dan.

U opciji noćenja smeštaj se sam po sebi nameće kao pitanje. U selu ima nekoliko manjih hotela kao i apartmana. Naš izbor je pao na prelepi porodični hotel po imenu Meteoritis.

Nalazi se na glavnoj ulici koja vodi ka manastarima, star je svega nekoliko godina, lep, uredan, sa mnooooooogo finim domaćinima koji su ujedno i vlasnici hotela. Tri zvezdice, Wi-fi, parking, lepa bašta, čiste i uredne prostrane sobe su ono što odlikuje ovaj hotel.

Ukoliko nije u velikoj gužvi, vlasnik će vam posvetiti vreme, uputiti u lokalne restorane, pričati o istoriji manastira. Jednom rečju učiniće sve da se osećate kao kod svoje kuće.

Mi smo uplatili smeštaj po principu noćenja sa doručkom. Klopa je bila više nego korektna, doručak po principu švedskog stola, a ukupan trošak smeštaja za nas troje 52 eura.

Ovaj hotel ima i preporuku Trip adviser-a, a mi se od sveg srca priključujemo preporuci sa svoje strane.

naslovna
Previous post

Hotel Millenium Palace (Ohrid,Makedonia)

faliron-sea-apartments
Next post

Glifada (Atina, Grčka)