Ima greške

Prometheus

10 minuta buljim u lap top, pokušavam da započnem tekst o ovom filmu i ne ide mi. A imam želju da se oglasim povodom filma Prometheus. Gledao sam ga bez ičije preporuke i bez ikakvog predznanja o čemu se radi u filmu osim info da je sci-fi.

Tok mog doživljaja filma ide otprilike ovako –

sam početak, čitam da je režiser Ridley Scott  i mislim se do jaja! Ovo mora da je vrh film.

Zatim – arheološke iskopine, arheolozi na putu da saznaju kako je nastao život na zemlji tj ko je naš tvorac. Rek’o super, nije mnogo korištena tema. Nastavljam radovanje u sebi.

A onda potop.

Svemirski brod, posada u hibernaciji, copy Alien.

Razbude se, skupljanje u holu broda, saopštavanje cilja i razloga misije – copy Alien pa i Alien vs Predator.

Spuštanje na planetu (gle čuda, od cele planete baš na delu gde je vanzemaljski kamp sa čaurama nepoznate sadržine). Copy Alien 2deo.

Pronalazak preteče ljudske rase, tj onih koji su nas posejali na zemlju (bez nekog posebnog oduševljenja), onda malo borbe sa njima, pa onda svi ginu osim glavne glumice koja ubija glavnog humanoida koji je hteo planetu zemlju da zatre sa navalenntnim genetski modifikovanim glistama koje rastu u utrobi humanoida (poznato? opet copy Alien-a)

Zatim riba odlazi na planetu sa koje je on došao da bi pronašla odgovor zašto oni hoće nas da unište? (šta kao reći joj u povernju – to je ostavljeno verovatno za sledeći nastavak sage) .

A za to vreme iz ubijenog humanoida (onog koji je razvijao genetski modifikovane pantljičare i koji je stradao od iste te pantljičare) tj iz njegovog stomaka izlazi ni manje ni više nego first born Alien ever!

I to je kraj filma. I šta sad reći? Ako otvorim sajt imagreske.com , ovaj film bi trebalo da bude tamo a ne ovde.

Da je film gubitak vremena, po meni DA

Da ga vredi pogledati jedino ako ste zaljubljenik u Predatora i Aliena i njihove međusobne duele, sigruno DA

Samo da biste mogli da jednoog dana da kažete: pogledao sam sve što ima veze sa tim celim serijalom, DA i zbog toga ga vredi pogledati

Da mi je najveća misterija ovog filma kako je na IMDB dobio ocenu 7.3, DA sigurno .

YouTube Preview Image
Ovamo je moja varoš
Previous post

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

smokvica
Next post

Kafe Smokvica (Dorćol)