Kafane i kafići

Red Cow Pub (Novi Sad)

Lokali u kojima se može popiti više vrsta odličnih stranih piva (zanatskih, ne konfekcijskih) u proteklih godinu dana doživljavaju takvu ekspanziju ( vidi ovde , ovde , ovde i ovde ) da je očigledno da je u to umešao prste neki tajkun.

Međutim, ljubiteljima dobre kapljice krigle mnogo više znači što su sva ta piva stigla u Srbiju nego to u čiji džep pare odu na kraju :)
Kako bilo, neke naročite specijalizacije, u smislu da se ovde ide na belgijsko pivo, onde na englesko a tamo na češko… još uvek nema, uglavnom se svi trude da imaju sve i da maksimalno prošire ponudu. U ovom trenu, dakle, ono po čemu se razlikuju takve pivnice je ambijent i dodatna ponuda.

Nedavno smo imali sreću da otkrijemo sjajno mesto za pivopije u Novom Sadu. Reč je o pabu „Red Cow“ (za potrebe stručne klasifikacije ćemo pretpostaviti da se radi o domaćem šarenom govečetu), koji se nalazi na najstrateškijem mogućem mestu – prekoputa gradske biblioteke, na preseku dva glavna šetališta – Zmaj Jovine i Dunavske ulice.

Pab je smešten u jednu od starih gradskih kuća, tako da, uprkos (zahvaljujući?) sitnim intervencijama na enterijeru odaje utisak mesta gde se buntovno pučanstvo, koje bi da proba nešto novo, nešto divlje, skuplja još od vremena Svetoandrejske skupštine.

Takođe, pab se proteže na dva (prostrana) sprata, tako da mesta ima. Atmosfera (ekipa+mesto) je sjajna, najbolja od svih ovakvih pivnica koje sam obišao.

Ponuda piva nije (trenutno) bogznakoliko raznovrsna, ali ono što se nudi bi trebalo da zadovolji ukus svakog ko ne insistira na teškom indie andergraundu zanatskih pivara. Napomenuću da nude i točeni Guiness i s tugom ću konstatovati da mi ne pada na pamet da ikad više liznem to pivo van zemlje porekla. „It does not travel“, kažu irske pivopije, a ja bih dodao da se usput i razblaži.

Global-Beer-Brands

Stvar po kojoj Red Cow odskače od ostalih je ponuda klope. Šta ide uz pivo? Zna se, kis’o kupus i kobaje :) Glavna ponuda Red Cow-a se upravo zasniva na 2-3 vrste kobaja (industrijskih, model „za kuvanje i prženje“) i kombinovanju istih sa nekoliko umaka i kiselim kupusom/krompirićima (i veoma dobrom hlebu).

Da li je ovo dobra kombinacija? Itekako! Vrlo lako vam se može desiti da sabijete 2-3 piva i jednu porciju i da ostatak večeri provedete misleći kako vam uopšte nije žao ako od toga umrete. Pritom, cena klope je takva da nema razloga da se češete po glavi oko izvodljivosti poduhvata.
Ukratko, kad se uproseči ponuda hrane i pića, atmosfera i lokacija, Red Cow lako dobija Nemagreške pečat kvaliteta!

SexCounter_ftr
Previous post

SexCounter – Your Sex Diary

orhidelia_ftr
Next post

Wellness Orhidelia (Terme Olimia) - nudizam na nivou