Hoteli i Spa centri

Banja Erzebet (Morahalom, Madjarska) – uživanje za male pare

Banja Moraholom se nalazi u Mađarskoj, 200 km od Beograda, odmah posle granice, 20 km jugozapadno od Segedina. U samom centru sela nalazi se Spa centar pod nazivom Eržebet.

Sačinjen od kompleksa bazena, sauna, đakuzija. Bazeni su različite veličine i temperature vode. Najtopliji su oni sa temperaturom od oko 30-tak stepeni, kojih u principu ima najviše. Svi su zatvorenog tipa, osim najvećeg koji se nalazi napolju, dužine 33 metara. U njemu je voda preko 30 stepeni tako da za one koji vole plivanje čak i u zimskom periodu mogu da isplivaju svoju distancu pa da se onda vrate banjanju. Ostali otvoreni bazeni ne rade u ovom doba godine, tj. barem nisu radili kada sam ja bio.

Unutra su dva naposećenija bazena takođe sa termalnom  vodom od kojih je jedan sa nekoliko tobogana dok je drugi klasičan bazen. Nijedan od oba navedena bazena nije mnogo dubok tako da su idealni ako vodite klince sa sobom što od srca preporučujem.

Takođe, u okviru kompleksa postoji i bazen namenjen najmanjoj deci plitak svega 20cm, kao i nekoliko spojenih bazena koji su iskljucivo medicinskog karaktera jer kombinuju prelaze iz vrlo tople u vrlo hladnu vodu čime jačate imunitet i pospešujete cirkulaciju.

Za one koji vole masažu, bitna napomena- čim stignete odmah je zakažite jer je potražnja velika, masera nema puno pa se lako dešava da svi dnevni termini budu popunjeni.

U okviru kompleksa nalazi se restoran sa klasičnom kuvanom hranom kao i nekoliko fast food-a.

Najveći broj gostiju čine Vojvođani kao i Mađarski penzioneri.

Ono što je najinteresantnije je cena – celodnevni boravak je 1.700 forinti, što preračunato u eure iznosi oko 6 eura. Dakle za nepunih 700 dinara mozete uživati ceo dan u termalnim bazenima. Dodajte na to cenu jedne pljeskavice i pomfrita koju mozete pojesti tamo i za 10 eura ste pokriveni.

Ostaje samo pitanje cene dolaska tamo, ali koliko znam, za 30-tak eura možete kupiti povratnu kartu luksuznim minibusom od Beograda.

U povratku doživljaj možete pretvoriti u maksimalno hedonistički ili ukoliko imate preduzetničkog duha u maksimalno ekonomski isplativ.

Da pojasnim:

Maksimalno hedonistički - svratite u povratku na Palić u kafanu Abraham

Maksimalno ekonomski isplativ - svratite u povratku do Megamarketa Cora u Szegedinu i vrlo jeftino nakupujete namirnice, garderobu i kućnu hemiju.

Ili udržite hedonizam i preduzetnički duh pa obiđete i jedno i drugo što nije nemoguće ali ćete se sigurno izmoriti…

burj_dubai_b
Previous post

Dubai

Trpeza
Next post

Kafana Trpeza (Konjarnik)