Hoteli i Spa centri

Elena Mezonetes (Kasandra, Grčka) – vrhunski smeštaj po pristojnoj ceni

Kod nas u porodici letovanja delimo na ‘mala’ i ‘velika’. Pod malim letovanjem podrazumevamo kada u junu zapalimo do mora na nekoliko dana, više kao ono da se zapljunemo da smo bili. Tada obično biramo kamp. Velika su ona klasična kada sa sobom vodimo i decu i ostajemo po dve tri nedelje. Kada su mala letovanja u pitanju, poslednjih godina izbor se svodio na kampove po Hrvatskoj, dok je kod velikih odabir bio apartmanski smeštaj u Grčkoj.

Poslednje dve godine apartman smo rentali na Tasosu. Fenomenalni smeštaj ispunio je sva naša očekivanja ali nas je i pomalo zasitio. Zato smo rešili da ove godine promenimo destinaciju, ali zadržimo koncept.

A koncept čine:

  • Kvalitetan apartman sa dve odvojene sobe, TV-om, klimom, parking mestom
  • Lokacija van grada (obavezno)
  • Privatna plaža ili da je u najmanju ruku na samoj javnoj plaži koja mora biti lepa, sa lepom vodom i NIKAKO prenatrpana turistima
  • Cena 70 do 90 eura dnevno

Takav koncept smo imali na Tasosu (za opis smeštaja na Tasosu KLIK OVDE ) i sad ga je valjalo pronaći na Halkidkiju (Sitonija ili Kasandra) jer smo doneli odluku da ga ponovo posetimo posle 10godina.

Potragu smo započeli u januaru i do kraja meseca uspeli smo da je finalizujemo. Ovde moram da napomenem da kada postavite zahteve pretrage koje smo sami sebi nametnuli nije lako naći adekvatan smeštaj ponajviše zbog niske cene koja treba da isprati naše zahteve. Na sve to treba dodati i činjenicu da je nama neophodno pet ležajeva u apartmanu, a velikih apartmana baš i nema puno i po pravilu se prvi izdaju naročito ako su na dobroj lokaciji.

Elem, da se vratim na tekst – kao što rekoh, krajem januara smo rezervisali (booking.com) apartman u vili Elena koja se nalazi na Kasandri na pola puta između Nea Potidea-e i Nea Fokea-e.

Elena Mezonetes

Elena Mezonetes

Inače ovo je prvi put da smo rezervaciju smeštaja radili preko booking-a kada je apartmanski smeštaj u pitanju.

I kakvi su utisci?

PREZADOVOLJNI SMO!!! Al ajde redom:

  • Gazde – stariji ljudi koji su sve vreme tu i koji brinu o vama da vam sve bude na raspolaganju. Potpuno suprotni od onih klasičnih gazda koji vas samo snimaju kakvu ćete štetu da napravite da bi vam i to dodali na račun. Gest koji me je ostavio bez teksta je momenat kada smo pravili roštilj – oba puta je gazda došao i pripremio sve oko vatre i žara. Moje je bilo jedino da stavim meso na žicu i obrćem da ne zagori.
  • Kuća – ogromna, prizemlje i dva sprata, novije gradnje, mislim da ima oko 8 apartmana. Uredna, utegnuta i čista (naslovna slika).
  • Apartman – velik, lep, na tri nivoa – donji nivo je spavaća soba sa bračnim ležajem, srednji nivo je kuhinja sa trpezarijom i klasičnim velikim frižiderom, kao i normalnim velikim stolom za ručavanjem. Treći nivo je ogromna soba sa tri ležaja. Tv je u sobi sa tri ležaja, klima je u spavaćoj sobi. Svaka soba ima svoju terasu.

Kuća ima dobru izolaciju tako da smo klimu palili samo ponekad noću i to kada su napolju temperature prelazile 40 stepeni. U kuhinji smo osim šporeta sa tri ringle imali i rernu. Detalj koji je oduševio: mutilica za nes kafu! Suštinski apartman je toliko komforan da se ni jednog momenta nećete osećati skučeno u njemu ili uskraćeni za nešto. Sav escajg je tu, posuđe takođe. Posteljina se menja jednom nedeljno.

Zadnji deo dvorišta

Zadnji deo dvorišta

  • Dvorište – ogromno i prelepo! Mislim da ima minimum jedan hektar ako ne i cela dva. U zadnjem delu dvorišta, osim parkinga, su zasadi maslina i smokvi, dok su u prednjem ukrasno cveće, palme i ogromni roštilj sa letnjom kuhinjicom. Taj deo je priča za sebe! Inače mi smo poneli klincima MTB bicikle koje su oni do besvesti vozali po dvorištu predveče kad zahladni.
Letnja kuhinjica sa roštiljem I stolom za ručavanjem

Letnja kuhinjica sa roštiljem i stolom za ručavanjem

  • Plaža – privatna i niko osim gostiju vile ne dolazi. Levo od naše plaže je divlja, potpuno pusta plaža u dužini 1 km, dok je sa desne strane hotelska plaža na oko 200 metara udaljenosti. Plaža je peskovita sa postepenim ulaskom u vodu. Svaki apartman ima svoje dve ležaljke i ogromni fiksni suncobran. Naravno ništa se ne plaća dodatno. Najjači utisak je kada ostali gosti vile (mahom Grci, poneka Rumunska ili Bugarska porodica, naših nema) zapale kojekude pa se celi dan baškariš potpuno sam na plaži. Eh, da ne zaboravim – za one koji preferiraju nudizam – nema potrebe da tražite takve plaže po Kasandri, dovoljno je samo da zamaknete 500 metara levo gde vas već niko ne vidi i slobodno možete da se razgaćite.
Plaža

Plaža

  • More – toplo, pretoplo. Deca su uživala. Boja vode nije kao na Sitoniji ili Lefkadi, ali nije ni loša. Talasa ima vrlo retko, mora je uglavnom mirno. Za one koji vole da rone – nema kamenitih delova obale ali ima podvodnih grebena sa travom prečnika desetak metara koji se, poput podvodnih ostrva, nalaze rasuti na dubinima od 2 do 3 metra. Sa harpunom se nisam mnogo usrećio, ništa ozbiljnije od riba nisam video.

Jel ima neka zamerka? Pa, ima jedna!

Udaljenost od plaže je 50-tak metara i tu razdaljinu čini 120 stepenica. Nama to nije bio problem jer živimo u zgradi na petom spratu koja nema lift tako da smo se sa lakoćom penjali više puta dnevno. Međutim, ako niste navikli na takav napor, a pri tome imate sitnu decu koja sama ne mogu da se uspenju toliko bez vaše pomoći, onda računajte s tim da ćete se svaki put penjati sa nekim u naručju plus plaženska torba. Dušeke, kantice, lopatice, čak i maske i peraja, nismo nosili goredole, bezbedni su i na plaži jer nema ko da ih ukrade.

Stepenice koje vode ka plaži

Stepenice koje vode ka plaži

Za kraj?

Posetili su nas dva para prijatelja dok smo bili tamo: prvi su prokomentarisali da su oduševljeni HACIJENDOM, dok je druge bilo sramota da nas pitaju za cenu rente misleći da smo se bezobrazno iskeširali za smeštaj.

Ja lično mogu samo da kažem da onim danima kada su ostali gosti odlazi kudikamo te su svi elementi vile sa sve plažom ostajali samo nama na raspolaganju su momenti kada sam se osećao kao RokEfeler na letovanju što bi rekle Lale. Za 75 evra dnevno.

p.s. u prilogu adresa booking.com na kojoj možete rezervisati smeštaj http://www.booking.com/hotel/gr/mezonetes-elena.sr.html

20150812_145915
Previous post

Kamp Thalatta (Sitonija, Grčka)

_1_~1
Next post

Kupovina u Solunu - vodič za neiskusne