Hoteli i Spa centri

Hotel Tami (Niš)

tekst objavljen 17.aprila 2013., ažuriran osam meseci kasnije

Poslovni odlazak u Niš nikada mi nije teško padao jer su ljudi koje tamo srećem, klopa po kafanama i smeštaj uvek zasluživali najvišu ocenu.

Klopu u Niškim kafanama smo već na ovom sajtu opisivali a kada je smeštaj u pitanju topla preporuka je Hotel Tami.

Iako se nalazi relativno blizu centra, diskretno je  zavučen pa ga baš i nije lako naći. S toga preporučujem da se pažljivo prate znaci tj reklame.

Kada ga nađete, o parkingu ne morate razmišljati –  odličan je, ogroman i što je važno, pripada hotelu. Dakle nije neka državna površina koju delite s drugima. Čak i u opciji da organizujete seminar, nemojte brinuti gde će se vaši gosti parkirati jer taj problem ovde ne postoji.

Kad smo već kod seminara, sale su više nego korektne sa kompletnom tehničkom podrškom.

Kada se uđe u hotel, ono što odmah primetite je nepostojanje onog klasičnog velikog hotelskog lobija – umesto toga nalećete pravo na recepciju i posle čekiranja imate opciju ili na prvi sprat u hotelski restoran ili u sobu.

Restoran je takođe lep, a obzirom da u celom hotelu preovlađuje bela boja i da ima dosta mermera, restoran kao i ceo objekat odaje fensi utisak. Organizovao sam tamo par večera i mogu reći da je sve uvek bilo na nivou što bi rek’o herr Žika. Od bifteka, preko piletine do plodova mora – šta god bude vaš izbor ili vaših gostiju, nećete pogrešiti ni vi ni oni.

Sobe su odlične. Taman kakve treba da budu. Nema razlike između soba u skupljim hotelima u kojima sam bio i ovog. Doduše, mogao bi ekran Tv-a da bude za koji inč veći ali i ovako je Ok.


Hotelska terasa je perverzija. Na njoj se nalazi otvoren bazen, relativno mali u poređenju sa veličinom hotela, ali je zato pogled i ceo taj spoljašnji ambijent toliko dobro urađen da toplo preporučujem organizovanje koktel party-ja na terasi čim to vremenske prilike dozvole. Gosti će vam sigurno biti oduševljeni.

Usluga je bez ijedne zamerke, uvek sa osmehom i maksimalno profesionalna.

Cena – na nivou hotela tog ranga, ni manje ni više.

Moja jedina zamerka (17.april)imajući u vidu da je hotel stvarno impozantan i da se vidi da je dosta investirano, mogli su da naprave jedan mali zatvoreni Spa centar. Obzirom da su ciljali na poslovnu klijentelu mislim da bi je tim potezom još vise privukli, plus što je sam Spa kao Spa mogao da bude otvorenog tipa tj i za one koji nisu gosti hotela, čime bi sam po sebi bio rentabilniji.

Komentar (decembar 2013) na zamerku iz aprila: posle aprilske posete boravio sam još u nekoliko navrata u hotelu. U međuvremenu proradio je i Spa Wellness Centar u okviru Hotela. Doduše nalazi se u separatnom objektu i ne postoji topla veza sa hotelom (već komentarisano od strane čitaoca). Sastoji se od: Teretane – relativno skromna –  s mog aspekta više služi da ubijete vreme nego za neko ozbiljno treniranje (po neka sprava i bućica, sa trakama za trčanje i cross trainer-om); Soba sa Saunom (i tuš kabinom)- zaključava se pa s tog aspekta obezbeđuje privatnost ako želite da budete sami ili sa još nekim vama dragim; Soba sa (povećim) đakuzijem ( isti princip privatnosti kao i sauna) i soba za masažu.

Cene za korišćenje Spa wellness centra su: teretana – besplatna, Sauna 500 dinara 30minuta; đakuzi 1.500 dinara. Ne znam cene masaže.

Ako izuzmemo nedostatak tople veze (što je stvarno nepovoljno u zimskom periodu) i skromnu teretanu, Sauna i Đakuzi su više nego korektni (uz posebnu pohvalu izolovanosti i mogućnošću zaključavanja)..

U svakom, slučaju topla preporuka za Hotel Tami

cob140
Previous post

Podrobica: rižoto od iznutrica

parking
Next post

Lovački dom 'Kod Šipe' - Kamenički vis (Nis)

  • wlada

    Vidim da je post iz aprila. Bio sam u hotelu u avgustu. Hotel ima SPA. Poseban objekat pored bazena. Jedino što ne postoji topla veza sa hotelom.