Hrana i piće

Montana sendvič

Svaki put kada ranom zorom krećem na put, mrzi me da spremam doručak kod kuće jer se nosim mislju da usput nešto kupim i prezalogajim. Tada redovno u žurbi zaobiđem pekaru i tek po ulasku na auto put se setim da treba nešto jesti. A tada je benzinska pumpa logičan izbor.

A na pumpi noćna mora – sveže pecivo još nije stiglo, imamo samo od juče. Mogu da vam podgrejem . – uglavnom su komentari prodavačica

Neka hvala, ponuđen ko počašćen.

Ni sam ne znam koliko puta sam se našao u sličnoj situaciji. Jedno vreme sam čak doručkovao kojekave omlete po njihovim restoranima, al sam i od te rabote odustao iz više razloga – uz jedan omlet obično ide i piće, posle omleta još jedna jutarnja kafa, pa se sve đuture utroši dosta para i vremena na jedan takav doručak. A onda se opet vraćamo na početak teksta – bolje da sam još odspavao i doručkovao kući nego što sam na pumpi presedeo 45 minuta.

Elem, svim tim mukama došao je kraj onog momenta kada sam otkrio Montana sendvič. U pitanju je paket koji čine dva trouglasta sendviča u vakumiranom pakovanju. Uvek hladni, jer su u frizideru i posledično uvek sveži. Ali izuzetno ukusni. Sa ovim sendvičima prenebegavate sledeće situacije – da je bajat, da nije ukusan, da danas ima manje priloga nego juče, da morate da čekate još 10 minuta da se ispeče i sl. Sve što treba da uradite je da priđete frizideru, odaberete onaj koji volite (zimska salama, piletina, pršuta…) i platite. Cela procedura je završena dok vam gorivo još nisu sipali.

U ponudi se mogu naći sendviči od zimske salame, piletina, ćuretina, tunjevina, šunka. Od priloga kačkavalj i maslina.

Ja lično uglavnom jedem onaj sa zimskom salamom, mada su i ostali dosta dobri.

Sendviče sam počeo da tamanim redovno kada negde putujem rano, i mogu reći da je dosta poznanika kojima sam ga preporučio dalo pozitivan komentar. Naravno, ovaj svet bi bio mnogo dosadnije mesto da ne postoje i fensi ljudi kojima sam takođe preporučio sendvič, ali se njima opet naravno, nije svideo. Uglavnom obrazloženje fensi sveta je bilo isto – mislim, ovo ono jbt ono ovo ja toliko često putujem avionom, a baš takve sendviče dele kao ketering u avionu da su mi se smučili, fujić, bljakić ovo ono mislim jbt ono ovo.

U svakom slučaju, za one koje koji nisu bili u prilici da ih probaju ili ne putuju baš toliko često avionom naša topla preporuka je da ih probate.

Za kraj dve napomenem – sendviče sam viđao na OMV pumpama, ne znam da li ga ima i na ostalim. Cena? Ujedno i jedina mana. Pakovanje u kome se nalaze dva sendviča je 250 rsd. (april 2013)

DSC_0632
Previous post

'KIBO' kuhinja - šta ima danas za ručak? Riba!

naslovna
Next post

Lav Twist sa ukusom crvenog grejpa- piće u koje sam se zaljubio na prvi gut

 • Storm

  Hmmmm, uopšte nije mala cena, za te pare se u prosečnom kiosku brze hrane satreš od pravog mesa s brdom priloga. Koliko grama ima taj sendvič?

 • Zoster

  A gde da nadjem kiosk brze hrane u pola osam ujutru na autoputu kod Batocine?

 • Storm

  E to malo teže…
  Hm!
  Naplatna rampa+drive-in. Poručiš na bubanj potoku ili Šimanovcima, čeka te lanč paket na naplatnoj rampi na izlasku s autoputa. klopa/piće prilog, tri reda sa tri dugmeta a u prilasku naplatnoj rampi odabereš sa bilborda šta ćeš i dok oni aparati prave karticu, ti ispritiskaš na te dugmiće kombinaciju šta želiš. Kad silaziš s autoputa, skener ti očita tablice (koje je prethodno povezao s narudžbinom) i drum-haračlija ti uz priznanicu o plaćenoj putarini da i klopu.