Automoto Linkovi i saveti

Najbrže do Mađarske (bez čekanja na granici)

Ono što nam je svima noćna mora kada se zaputimo  u inostranstvo je čekanje na granicama. Što se tiče Mađarske, poznato je da se radnim danima prelazi  za manje od pola sata. Vikendom može da se desi i po sat, do sat i po čekanja.

Kada dođe sezona Turske seobe, onda i po tri sata može da bude redovna pojava, naročito u danima vikenda.

Sve ove informacije vezane su za najpoznatiji prelaz sa severnim susedom – Horgos. To je postao jer se nalazi na najfrekventnijoj saobracajnici kojom se ulazi u zemlju.

Međutim, da li vredi ponekad promeniti naviku i zahvaljujući tome uštedeti po nekoliko sati?

Pa naravno. Uštedu možete vrlo lako napraviti ako rešite da umesto pomenutog prelaza koristite prelaz Bački vinogradi. U pitanju je potpuno nov prelaz do kog se stiže vrlo lako i brzo jer je udaljen od Palića svega 8km.

Tačka A je isključenje sa autoputa, tačka B je granični prelaz

Da bi ste stigli do njega, potrebno je iskljuciti se sa autoputa kod Palića i krenuti ka selu Bački vinogradi što je u suprotnom pravcu od Subotice. Put krivuda i prolazi kroz nekoliko manjih sela ali je izuzetno dobro obeležen i nema šanse da promašite granični prelaz.

Carinici i policija u iščekivanju turista

On je inače vrlo mali, uglavnom nema žive duše ili bude po jedan ili dva automobila.

A kad pređete, gde se nalazite? Ni manje ni više nego na putu koji vas kroz 5km uvodi direktno u selo Morahalom, poznatom po banji Eržebet. Za one koji putuju dalje, do Szegedina je 10-15km.

Horgoš vs Bački vinogradi? Odlučite sami :)

Cute_Wallpaper_Background-640x480
Previous post

Od Beograda do Zlatibora najbržim putem (Ibarska vs Topola vs Divčibare)

galleria-subotica-39645
Next post

Hotel Galleria (Subotica)