Hoteli i Spa centri

Vila Dan Dar (Novi Dorjan, Makedonija) – ugodno prenoćište na putu za Grčku

Do pre koju godinu, odlazak na letovanje u Grčku podrazumevao je jurcanje do Halkidikija. Nekada sam do Soluna umeo da stignem i za 6 sati, dok sam neuspehom smatrao sve preko sedam sati putovanja.

Međutim, kako godine prolaze, prioriteti se manjaju, a sa njima i navike. Skidanjem noge sa gasa, vožnju sam učinio daleko ekonomičnijom, ali i daleko sigurnijom. Naravno, kao posledica toga, vreme putovanja se produžilo.

To i nije naročito poseban problem ako putujete sami sa lepšom polovinom ili sa društvom (osim ako vozite kretena koji stalno pita: kad ćemo stići, kad ćemo stići ).

S druge strane, situacija sa decom je potpuno drugačija. Što je vreme putovanja duže, tako ona postaju nervoznija, a samim tim i nepodnošljivija. Svi koji imaju sitnu decu, znaju dobro o čemu pričam. Ako se u brojanje računa i to što ih ja na zadnjem sedištu imam troje, onda možete zamisliti kakva žurka u mojim kolima nastaje na potezu od Skoplja do Soluna tj krajnjeg odredišta.

Elem, do sada ste već shvatili da je poenta teksta odgovoriti na pitanje – kako putovanje do Grčke učiniti lepšim, podnošljivijim i nadasve bezbednijim? Od pre dve godine, supruga i ja smo rešili taj problem tako što noćimo u Makedoniji.

Jedno od pitanja koje se tada pojavilo je: gde noćiti?

Prošle godine noćili smo u Gevgeliji, ali naš predlog je (na bazi ovogodišnjeg vrlo pozitivnog iskustva): vila Dan Dar, u Novom Dorjanu.

A evo i zašto.

Nalazi se na 7-8 km od graničnog prelaza Dorjan, na istoimenom jezeru. U pitanju je privatno vlasništvo, a gazda Tihomir je stalno prisutan.

Ceo kompleks se sastoji od nekoliko apartmanskih zgrada između kojih se nalazi bazen zavidnih dimenzija. U centralnoj zgradi je i restoran sa domaćom kuhinjom.

Ako je vreme lepo, možete jesti i u bašti pored bazena. Kada smo boravili tamo, svi gosti su bili iz Srbije (jednodnevni, na putovanju za Grčku), a sva deca su bila u bazenu.

Sobe su čiste, sređene, pomalo bez ukusa. Obzirom da se koriste za jedno noćenje, više nego dobre.

Klopa je takođe Ok. Restoran radi ujutro od 6h, naručujete iz jelovnika. Mi smo tog dana večerali u Mrzencima, tako da smo ujutro samo brzinski doručkovali neke piroške za oko 10 evra u totalu za nas petoro.

I za kraj cena smeštaja – četvorokrevetni apartman za jednu noć platili smo 40 evra. U tu cenu nije uračunat doručak.

Da li isplati? Pa naravno.

Ujutro ako krenete oko sedam, na Halkidikuju ste u 9h. Odmorni, sveži, sa razdraganom decom koja samo čekaju da se bace u more.

U suprotnom, da ste putovali celu noć, prvi dan bi ste bili polomljeni. Ili još gore, da ste krenuli iz Srbije ranom zorom, stigli bi ste uveče i propao bi vam ceo dan.

Bezbednosni aspekt da i ne pominjem.

Ovako ste za 40 evra, potpuno  odmorni iskoristili u celosti prvi dan koji ste uredno platili.

Uz podsećanje da se na graničnom prelazu Dorjan ne čeka više od 10-tak minuta.

aerowave2_enlarged
Previous post

Biciklom oko Tasosa

thassos-giola-lagoon
Next post

Tasos (Grčka) - saveti za one koji idu prvi put