Hoteli i Spa centri

Aqua Star Danube (Kladovo)

Aqua Star Danube za mene nije samo hotel. Za mene on podrazumeva događaj koji obuhvata putovanje Dunavskom magistralom – jednim od najlepših puteva u Srbiji, posetu jednoj od najmističnijih planina u istočnoj Srbiji – Miroč planini i još mističnijem selu Miroč, spuštanje najlepšim makadamom niz planinu prema Brzoj palanci, kao i posetu Rajačkim pimnicima . Ovo je dvodnevni događaj, koji skoro svako sebi može da priušti za 70 – 80 evra, a koji će sigurno pamtiti duže od dvonedeljnog letovanja u Grčkoj ili na Crnogorskom primorju.

U dva dana videti toliko lepe predele istočne Srbije stvoriće u vašoj glavi utisak kao da ste bili na dvonedeljnom odmoru, a ne dvodnevnom putovanju. Na tom putu možete upoznati vrlo interesantne ljude kao što su gazda Staniša Miročanac (vlasnik kafane Miročanac ), gazda Mileta (vlasnik hotela) ili Miroslava Karamančića, vlasnika jedne od najboljih vinarija u Pimnicama.

A gde je u tom putovanju hotel?

On se nalazi u Kladovu, na oko 280 km od Beograda. Ima 4 zvezdice, dva bazena, đakuzi, masaže i nijednu terasu. Da, deluje malo čudno, ali hotel nema nijednu terasu. Ne znam zašto nisu planirali terase, obzirom da se hotel nalazi na samoj obali Dunava, ali jedno od objašnjenja može da bude Rumunska strana obale na kojoj se nalazi industrijski kompleks grada Turn Severina koji definitivno kvari pogled ka suprotnoj strani.

No, nije ni važno, hotel je u svakom slučaju vrlo reprezentativan, sobe su velike, da ne kažem ogromne, sve je ultra čisto ‘kao u apoteci’ i prilično fensi. Voda u bazenima topla, klopa odlična, a ono što je interesantno je da za jedan hotel imaju više nego pristojnu riblju čorbu.

Vlasnik hotela je Gazda Mileta. On je stalno tu i za sve što vam treba uvek ga možete naći. Ako on nije tu, onda je tu  legendarni Pepe, menadžer hotela sa kojim sve možete dogovoriti kao i sa gazda Miletom. Upravo to je ono što je na mene ostavilo najjači utisak – svi hoteli tog ranga imaju neku profesionalno-uštogljenu atmosferu, skoro pa ne fleksibilnu za bilo koja odstupanja od propisanih internih pravila. S druge strane,  kog gazda Milete imate ultraprofesionalnu- fleksibilnu atmosferu koja vam omogućava da se opustite i uživate bukvalno kao kod svoje kuće. Zato  ne treba da čudi činjenica da se gosti redovno vraćaju na vikend varijantu i pored razdaljine od bezmalo 300 km.

I za kraj kao rezime – obiđite istočnu Srbiju jer je prelepa. Upoznajte je, otkrijte je, upoznajte ljude koji tamo žive i koji joj daju neki svoj lični pečat.  Na tom putu napravite pauzu u Aqua Star-u, relaksirajte se, banjajte se, a kad dođete kući, garantujem da ćete biti prepuni utisaka i da ćete joj se ponovo vraćati. To nije zbog vlaške magije, to je zbog lepote kojom taj kraj odiše.

Iskreno, kada bih morao da biram vikend na Zlatiboru ili Kladovo/Miroč/Pimnice – sigurno bih izabrao ovo drugo.

Doručak šampiona
Previous post

Sam u kujni (1) - jela od jaja

Kopaonik ski opening 078
Next post

Go 2 Kop - Ski opening 2012