Hoteli i Spa centri

Hotel Eurogarden (Rim)

Kuda za prvi maj? Rim. Odluka koju smo zajedno doneli supruga i ja. I odluka oko transporta donešena je vrlo brzo – automobil. A odluka oko hotela? E to je već potrajalo. Evo i zašto.

Kriterijumi za izbor hotela koje smo postavili bili su: tri zvezdice, parking, centar grada, pet noćenja do 300 eura u totalu (sa uračunatom cenom parkinga i boravišne takse). Rezultat pretrage: u širem centru ništa od toga ispod 500€.

Menjamo kriterijum – periferija, ali dobra povezanost sa gradom. Nalazimo Hotel Eurogarden. Pet noći sa doručkom za dvoje, besplatan parking, (free) shutle bus do metro stanice, cena sa boravišnom taksom za pet noćenja = 300€.

Bukiramo, plaćamo unapred i odlazimo za Rim.

Lokacija – hotel je bukvalno na samoj periferiji. Ne postoji apsolutno ništa interesantno na pešačkoj udaljenosti što bi ste mogli obići. S druge strane, nalazi se na 5 minuta vožnje kolima od Saxa Rubre, velike metro stanice koja vas za 12 minuta povezuje sa Piazza di Populi. Dakle, od hotela do centra Rima za oko 30 minuta sa uračunatim čekanjem na stanici.

Eksterijer – hotel ima svoje dvorište i potpuno je ograđen od okoline što znači da je i parking zaštićen. Sastoji se od nekoliko odvojenih zgrada – recepcija sa restoranom je jedan objekat, a sobe i bungalovi su razmešteni u nekoliko susednih. Svi objekti su jednospratni. Sve je ušuškano, čisto, uredno, mirno, tiho i pre svega vrlo prijatno pa se od starta osećate kao kod svoje kuće. U dvorištu se nalazi bazen solidne veličine koji funkcioniše samo u letnjem periodu.

Enterijer – sobe su velike, uredne, lepe. U Srbiji sigurno ranga 4 zvezdice. Spremačica je tu svaki dan, menja posteljinu, peškire i sređuje sobu. Po povratku iz grada svaki put imate utisak kao da ste se tek čekirali.

Klopa – postoji samo opcija doručka, uračunata u cenu, po principu švedskog stola. Klopa je odlična, naročito kroasani, a ono što nas je oduševilo je kafa koju vam konobari uredno pripreme i služe sve vreme doručka u količinama koje vi zahtevate. Besplatno. Znači nema one varijente kao kod nas – filter kafa džabe u okviru doručka, a ko ne voli filterušu mora da plati espreso ili nes.

Usluga – konobari i osoblje na recepciji ultra ljubazni. Svi govore engleski, sve moze da se dogovori, za svaki savet, sugestiju i pomoć su vam na raspolaganju. Profesionalizam i usluga su van svake konkurencije. Svaka im čast.

Shutle bus – polazi na svakih pola sata iz hotela, uglavnom je vozio samo nas, svaki polazak u minut tačan. U slučaju  da nema najavljenih saputnika unapred, povešće vas i koji minut ranije ako je potreno.

Internet – besplatan. U sobi je kabel za povezivanje sa lap topom, a wifi samo u objektu gde je restoran i recepcija.

Napomena – potpuno su liberalni prema opciji da od spolja donesete svoje piće ili čak i hranu u sobu. Mi smo sve vreme boravka držali u mini-baru aperol, proseko i kiselu vodu. Čak sam napravljen koktel odnosio do recepcije bez ikakve zamerke.

Jos jedna napomena – obzirom da je lokacija veoma blizu autoputa, za bilo koji izlet van grada nećete imati problema sa zagušenjima i gradskim guzvama – do Tivolija za 20minuta, do Cervetere za 35 minuta…

Sa svojom cenom smeštaja od oko 50 eura za noćenje sa doručkom (za dve osobe) ovaj hotel je svakako jedan od jeftinijih u Rimu. Ono što ga izdvaja od drugih je BESPLATAN parking, wi-fi i shutle bus. To su stavke na kojima sam uštedeo oko 200 eura u poređenju sa drugim hotelima (parking 25 eura po danu, shutle bus 5 eura po osobi u jednom pravcu) u istom periodu.

Za kraj šta reći osim tople preporuke za sve one koji planiraju put u Rim.

idea-1329433091-vrelo-mlave-panorama
Previous post

Restoran "Vrelo" (Žagubica - vrelo Mlave)

thumb_103_story_large
Next post

Ima greške: restoran "Janus" (Ribarska Banja)