Automoto

PetrolHeads: u susret Transfagarašanu

Sigurno znaš onaj rad: dođe vikend, zoveš ortaka da izblejite subotom po gradu i ispijate kafu, ali te on oladi jer ide sa ortacima da vozi bajs. Od Beograda do Kosmaja. Ok nema veze, ionako nikad nije bio normalan, ajd zvaću drugog. Zoveš tog drugog, al i on te oduva – ide sa ortacima bajkerima da se vozi do Zlatibora, vraća se tek uveče. Pitaš ga šta će tamo, a on ti ladno odgovara „kako šta ću, pa idem da se vozimo onako za svoju dušu“. Ma ko ga j..e, bajkeri su tek priča za sebe.

A onda staneš, prođe te sujeta što su te svi odje..i, zamisliš se i kažeš – ček bre, volim kola volim da vozim ajd sad ću ja da organizujem vožnju npr do Novog Sada. I onda ti pozoveš nekog na vožnju, al ovaj te oladi rečima- da idem da se vozim kolima da bi se vozio??? Pa da li si ti normalan čovek???

Pa ko veliš jesam jbg al očigledno je malo teže organizovati se za vožnju radi vožnje i druženje u sklopu toga  ako si zaljubljenik u automobile. Biciklisti imaju 2bike, bajkeri imaju BJ Bikers, a mi što volimo automobile šta s nama?

Za Gumball nemaš ni auto ni para, a i mnogo ti da se mlatiš od Dablina do Istanbula (ruta 2016), na Balkan Job bi možda još i mogao al odakle ti 1.000 evra za kotizaciju po osobi pa još da bi se vozio od Budve preko Beograda i Bukurešta do Sofije kad si onaj deo Budva – Beograd provezao sto puta…

I šta onda?

E upravo to smo se zapitali Zoki Max Tuning i ja po povratku sa Hungary Mini Meeting -a i tim povodom rešili da napravimo grupu na fejsu pod nazivom PetrolHeads. Zakazali prvu vožnju za avgust-  od Beograda do Zlatibora i natrag, sve u jednom danu sa obaveznim pit stopom u kafani Bajo u Mačkatu. I taman kad pomisliš super, biće ljudi, vozaćemo se, ono cvrc Milojka. Spala knjiga na dva slova: opet nas dvojica. I  kad počneš da gubiš nadu i da ponavljaš u glavi da nema leba od ovoga ono pojavi se ŽENSKO i vrati nas u život.

Lizzy, sa svojim famoznim Chippy-jem pozove i kaže – kad već nema ništa od Zlatibora, ajmo do Vršca do Nikole – vidimo se s njim, odemo do obližnjeg manastira, pa do Vršačkog brega, pa do belocrkvanskih jezera. Reko – ajde! Nikola je naravno prihvatio poziv i tako napravismo prvu vožnju PetrolHeds-a: iz Beograda ka Vršcu Lizzy i ja, tamo nas dočekao Nikola sa svojim minijem, usput nam se priključio i Bane sa svojim Minijem, a do kraja dana još jedan ortak kome zaboravih ime takođe sa minijem – pet Minija na belocrvekvanskim jezerima privlačila su pažnju pre dve nedelje, a PetrolHead vožnja umalo postade NEW MINI meeting.

14054942_627736507397650_8175929664574637384_n

Da nešto što je lepo treba ponoviti odmah je postalo jasno, a proteklih dana kao predlog za novu vožnju izabran je Transfagarašan . Najlepši put na svetu po rečima voditelja Top Gear-a, verovatno i najslikaniji put na svetu po broju objava na google-u je destinacija koju će naša ekspedicija posetiti sledećeg vikenda 9.-11.Septembra, a svoje utiske podeliti sa vama. Iskusnog vodiča imamo – Zoki Max je već bio tamo, dobru ekipu imamo – pet posada prijavljeno do sada (ovaj put nema dominacije Minija),  tako da dobrog provoda ne bi trebalo da manjka. 1.500 kilometara puta u oba pravca, od kojih po 700 smrtno dosadnih i onih 100 koje bi trebalo da budu nezaboravnih.

Da li će do kraja biti sve kako je i planirano ostaje da vidimo, a ti, ako si od onih koji voli vožnje i druženje, ako si kalibrisan u glavi da ne ugrožavaš druge i sebe u saobraćaju, pronađi nas na fejsu pa se vidimo.

Ako mogu biciklisti i bajkeri – možemo i mi.

351104672l
Previous post

Švargla - novi suhomesnati mainstream

Balkan Job 2016  naslovna
Next post

Od Cannonball trka do Balkan Job -a