Hoteli i Spa centri

Vila Morfeas (Limenas, ostrvo Tasos) – vrhunski smeštaj na odličnoj plaži

Uvek kada sam letovao, boravio sam u hotelu ili apartmanu. Apartman kao opcija je dolazila u obzir samo ako je u gradu. Ovaj put, rešili smo da promenimo koncept i odlučili se za apartman u vili koja se nalazi na 2km van grada.

U pitanju je mesto Limenas na ostrvu Tasos, a vila se zove Morfeas.

Nalazi se na samoj obali mora, od čije plaže je odvaja uzak pojas (50 metara širok) četinarske šume.

Plaža na kojoj se nalazi vila zove se Nisteri. U pitanju je jedna od najlepših plaža na ostrvu. Peščana, prelepa, sa predivnim postepenim ulazom u vodu, bez ijednog jedinog kamička. Idealna za porodice sa malom decom.

Od ove godine plažu je zakupio neki lik iz Soluna tako da je obavezno korišćenje ležaljki, koje se naplaćuje 4,5 evra. U okviru tog iznosa imate pravo i na jedno piće.

More je tirkizno, providno, toplo.

Kada bi lokaciju morao da opišem upoređujući sa drugom destinacijom rekao bih da je ovo mešavina Dalmacije i Sejšela. Miris četinara, zrikavci, večernja tišina i hladovina, stene koje ukazuju na završetak peščanog dela su copy/paste Hrvatske rivijere.

Smeštaj?

Perverzno dobar. Rentirali smo apartman za petoro, na period 15 dana, po ceni 1275 € (85 evra dnevno koštao nas je petokrevetni apartman, dok su manji apartmani jeftiniji). Nije malo.

Ali, kada se uzme u obzir šta sve pruža u poređenju sa jeftinijom konkurencijom, onda opravdava svoju cenu.

Apartman je na dva sprata, svaki sprat ima svoj Tv, svoju klimu, wi-fi, svaka soba svoju terasu. Sve to je uračunato u cenu. Broj ležajeva je 5, dakle nema pomoćnih ležajeva i ostalih kombinacija.

Kuhinja, sudovi, kupatilski elementi su novi, nema izakanih i starih stvari. Kreveti su od kovanog gvožđa.

Ove sobe u bilo kom srpskom hotelu na keca dobijaju 4 zvezdice (što je rang hotela Mona Zlatibor ili hotela Grand Kopaonik).

Frižider je pravi normalan frižider, nije nešto što bi želelo da bude frižider kad poraste.

Vila ima i svoju zajedničku terasu, zajednički roštilj, svoj parking. Ne postoji nikakav put, magistrala, železnička pruga koja vas deli od plaže. Samo pojas četinara. Večeri su prohladne, tihe, mirne, sa muzikom zrikavaca koji vas uspavljuju.

Ko su glavni gosti? Grci, Srbi i Rumuni. Mislim da je dovoljna referenca za kvalitet činjenica, da Grci, koji su vrlo probirljivi i zahtevni gosti, dolaze ovde.

Gazda je svaki dan tu, obilazi vas redovno, spremačica svaki dan sređuje sobe.

Posle svakog letovanja sumirao sam utiske i oko nove godine donosio odluku gde ću ići sledeće. Ovo mi je prvi put da drugog dana letovanja odlučim da i sledeće godine sigurno dolazim ovde.

u prilogu foto galeria Vila Morfeas

IMG_2897
Previous post

Suvlaki bar "Masabuka" (Tasos - Limenas)

IMG_3020
Next post

Taverna Mouses (Tasos - Limenas)