Kafane i kafići

Taverna Mouses (Tasos – Limenas)

Doći u Grčku na more, a ne overiti neku od njihovih čuvenih taverni, veliki je greh. Zahvaljujući prijatelju hedonisti, koji je veliki poznavalac taverni na Tasosa, a pre svega u Limenasu, zaputili smo se u Tavernu Mouses, koja se nalazi na ‘obodu’ grada. Po njegovim rečima nudi vrhunsku klopu po vrlo niskim cenama.

Lokacija

Nalazi se uz samo more, 100 metara desno od mesta na kome pristaju trajekti. Malo preciznije- desno kada ste leđima okrenuti trajektu, u suprotnom pravcu od centra grada.

Usluga

Neverovatno brzi, prijatni, uslužni konobari. Jednom rečju profesionalci.

Piće

Atmosferu za stolom zagrejali smo Uzom, a onda smo prešli neki na pivo a neki na retzinu.

Hrana

Riba – fileti sabljarke, znači neverovatno dobro.

Škampi – 10 ih je u porciji, nisu mali, ODLiČNI, razvalili smo se

Dagnje u buzaru – čista desetka!

Grilovane sardele – mislim da ih je takođe 10 u porciji, obavezno poručiti.

Saganaki – prženi sir,kačkavalj, e ovo je pervirzija nad perverzijama!

Salata – Roka, odlična salata od spanaća, sušenog paradajza i parmezana. Ma vrh! Ko nije probao, obavezno da proba. Dovoljna je jedna za dve osobe.

salata Roka

Hranu toliko dobro spremaju da je to čudo, em je sve sveže em je dobro pripremljeno pa je uživanje u ukusima kao posledica stimulacije vaših čula zagarantovano! Mi smo bili oduševljeni. Ono što bih posebno naglasio – ni jedno jelo nismo ocenili ‘nije loše’ ili ‘dobro je’, sva su pokupila ocenu ‘vrh’, ‘do jaja’, ‘ludilo’…

Atmosfera

Taverna ima poveliku baštu koja je uvek puna u vreme ručka i večere. Ne treba rezervisati mesta, ali gledajte da ste u kafani do 20h.

Oko 21h kreće živa muzika (buzuki,sirtaki), i nemojte se iznenaditi ako ugledate gazdu taverne kako igra i vodi kolo. Ovo je mesto u kome se osećate kao kod kuće i sve je posvećeno uživanju. Za decu postoji odvojen deo u vidu male igraonice tako da ste i po tom pitanju bezbrižni.

Cene

Pazite sad- 3 porcije škampa, 1 porcija dagnji, 2 fileta sabljarki, 1 pečeni sir, 1 porcija sardela, 2 roka salate, 3 litra vode, 3 velika točena piva, 1 litar retzine, 2 sode, 4 Uza su kostali 100€.

Dakle sedam jela, 2 salate, plus sir kao lokalni specijalitet, 7 pića, 1litar belog vina, i 3 litra vode po ceni od oko 11.000 dinara. Mislim da za te pare u Beogradu sedam porcija ćevapa sa svim propratnim elementima koje sam pobrojao, u iole pristojnoj kafani ne bi koštalo ispod 10.000 dinara. A ovde pričamo o restoranu na samoj obali, sa svežim, vrhunski pripremljenim morskim specijalitetima.

Elem, ko god da se zadesi na Tasosu, u bilo kom gradu, obavezno do Limenasa u tevarnu Mousses koja je sa svakog aspekta zaslužila pečat kvaliteta nemagreške.

20140806_081527
Previous post

Vila Morfeas (Limenas, ostrvo Tasos) - vrhunski smeštaj na odličnoj plaži

najlepse playe
Next post

Najlepše plaže Tasosa (severna & zapadna obala)