Hoteli i Spa centri

Terme Čatež

Pre nekih godinu dana (jesen 2012) objavio sam tekst o Termama Čatez (za prvi tekst klik ovde ). Tekst je napisan u šaljivom maniru sa fokusom na poseti sauna centru u Hotelu Terme, ali bez mnogo podataka o samom kompleksu.

Obzirom da sam prošle nedelje (novembar 2013) ponovio posetu, objavljujem još jedan tekst, ovaj put sa malo više podataka o samom smeštaju i sadržajima koje nudi ceo ovaj kompleks.

Dakle, TERME ČATEZ, drugi put.

Udaljenost od Beograda

Nalazi se na oko 430km od Beograda, neposredno posle granice sa Hrvatskom. Ukoliko po autoputu vozite brzinom 140-150kmh, stići ćete za oko 3h30min do 4h.

Relacija je Beograd – Catez (namerno prikazan poslednjii deo puta da bi se dobio bolji uvid u poziciju Termi u Sloveniji

Putarine

Hrvatska – prva naplatna rampa 16 eura, druga 0,8 eura, može se plaćati sitnim eurima, kusur vraćaju u eurima, primaju kovanice.

Slovenija – vinjeta 15 eura za do 7 dana boravka.

Struktura kompleksa

Kompleks Terme Čatez čine tri hotela, otvoreni i zatvoreni vodeni park, kamp sa apartmanima kao i brojne radnje i nekoliko restorana.

Hoteli

Hotel Terme – dva puta boravili tamo, hotel ima četiri zvezdice, vrlo lepo sređen, sa svojim termalnim bazenima – otvorenim i zatvorenim, sauna centrom, Rimskim kupatilom.

Pohvaljujemo: vrhunski kvalitet smeštaja, odličan ogroman zatvoreni termalni bazen i džakuzije, neverovatnu ljubaznost domaćina, perverzno dobru klopu (u okviru večere po principu švedskog stola služe školjke, krabe, karpaćo, milion vrsti poslastica, sladoleda…) Smatramo da je odnos cene i kvaliteta ponude ujednačen, čak možda na strani ponude, tj za ono što platite dobijete i više od onog što očekujete.

Cena: dva noćenja na bazi polupansiona za petoro (dvoje odraslih i troje dece) platili smo 300 eura (novembar 2013).

Zameramo: udaljenost 300 metara od zatvorenog vodenog parka (da pojasnim, Hotel Terme ima svoje bazene, ali da bi ste uživali u zatvorenom vodenom parku (Termalna Rivijera) morate preći 300 metara po otvorenom što je veliki problem zimi kada ste sa malom decom); zatim ne poštovanje propisa nudizma u sauni koje krše (gle čuda) Italijani – jedino se oni šetaju obučeni pri tome ih niko ne opominje; u restoranu za večerom voda se plaća – 5 eura boca od 1litra, pivo je oko 3 eura.

Hotel Čatež – tri zvezdice, nismo boravili u njemu, jedino što znamo je da ima svoj bazen, nema svoj sauna centar, ali ima toplu vezu sa Termalnom Rivijerom.

Bazen hotel Čatež

Hotel Toplice – četiri zvezdice, boravio sam tamo pre nekoliko godina, deluje najluskuznije od svih objekata, faktički čini celinu sa Termalnom Rivijerom.

Cena: razlika u ceni je oko dodatnih 60 eura u odnosu na hotel Terme za identičan aranžman za 5 –oro.

Kamp sa apartmanima

Nismo boravili u kampu, ali moramo priznati da smo vrlo zaintrigirani da u nekoj sledećoj poseti zabodemo smeštaj tamo.

Evo i zašto: deluju lepo, čuli smo da su i unutra lepo sređeni, od termalne Rivijere udaljeni su podjednako kao i Hotel Terme (to im je zajednički minus) ali zato imaju jedan ogromni plus – cena po osobi je 30 eura dnevno sa uključenim jednim obrokom (ručak ili večera u restoranu Grill). Pri tome, osobe ispod 14 godina ne plaćaju ništa. Dakle, ako cenu aranžmana od 300 eura uporedim sa cenom u apartmanima za nas petoro za dva dana (a ona bi iznosila 120 eura), razlika u ceni od 180 eura je više nego dovoljna da me ubedi da probam da promenim smeštaj. Za pomenutu razliku u ceni pokrio bih troškove goriva, putarina i kao i dodatnog obroka u restoranu Grill.

Dakle, može li  totalu za 300 eura četvoročlana/petočlana porodica da provede produženi vikend u termama Čatez? Odgovor je: DA, MOŽE! (pod uslovom da su deca ispod 14 godina starosti).

Vodeni park (Termalna Rivijera)

Postoji otvorena i zatvorena varijanta. Obe su prilično velike i impresivne. Obzirom da smo svaki put boravili tamo s jeseni, nismo bili u prilici da uživamo u sadržajima otvorene varijante.

A što se tiče zatvorene, situacija je sledeća:

Odmah da napomenem- za koji god vid smeštaja da ste se odlučili, ulazak u termalnu rivijeru je uračunat u cenu, dakle ne doplaćuje se dodatno.

Sastoji se iz dva dela- većeg u kome se nalazi ogromni bazen nepravilnog oblika sa brojnim mlaznicama duž ivice i džakuzijima. Taj deo je mahom ispunjen starijom populacijom, da ne kažem da ima podosta baba i deda.

Prvi deo gde su uglavnom stariji

Drugi deo je prevenstveno namenjen deci i tinejdžerima- bazen sa talasima, bazen sa malim toboganima, bazen sa velikim i strmim toboganima, gusarski brod za najmlađe, deo za surfovanje na talasima…

Sve to deluje i jeste fenemenalno, voda je oko 32 stepena, deca uzivaju u svim tim sadržajima, ali.. Ono što zameramo je sledeće: pločice su jezivo klizave- ne prođe sat vremena, a da se neko dete ne razbije o pod.

Druga stvar su tobogani- ni na jednom toboganu se ne nalaze spasioci koji propuštaju klince- činjenica je da postoje mini semafori sa crvenim i zelenim svetlima, ali se signalizacija vrlo često ne poštuje pa se može desiti da se za vašim petogodišnjakom u razmaku od svega dve tri sekunde stušti grupa od troje bilmeza. Da ne spiominjem što se skoro svako drugo dete spušta glavom napred???

U okviru Rivijere nalazi se i restorančić sa više nego pristojnim cenama, pa ako ste gost na bazi polupansiona, obrok koji vam nedostaje možete nadoknaditi ovde bez da izlazite napolje.

Da ne zaboravim – ovde takođe postoji Sauna Centar, ne znamo kako izgleda, a razlog zašto ne znamo je što se on dodatno doplaćuje – ako se ne varam oko 20 tak eura dnevno po osobi. Bilo nam je potpuno bezveze da ga ispobavamo jer smo sauna centar imali u svom Hotelu Terme gde smo ga koristili besplatno.

Ostali sadržaji

Karting staza za najmlađe, restoran Grill (odlična pizza za 6 – 8 eura prečnika 32 cm), renta bicikala, poslastičarnica, desetak radnji u nizu sa raznoraznim stvarčicama (od peškira i kupaćih kostima preko garderobe), wellness centar sa masažom i teretanama i Indijansko selo. Šta je sad pa to? Koliko smo shvatili opcija boravka u pravim vigvamima, doduše samo u letnjim mesecima. Za cenu se nismo raspitivali.

Šta nismo iskoristili, a voleli bi?

U Hotelu Terme imate opciju obilaska Rimsko-Irske kupke. Šta ona podrazumeva? Da se sa voljenom osobom provedete 120 minuta (po ceni od 70 eura za dvoje)  na proputovanju kroz 11 postaja. Na tom proputovanju na sebi ćete od garderobe imati samo papuče J a proputovanje čine: 3 min tuširanja, 15min suve rimske saune, šetnja vodenom stazom, 10 min relaksacije u whirlpoolu na 35*C, 15 min saunjanje u parnoj Irksoj kupki, hlađenje u hladnom bazenu, 15min relaksacije u whirlpoolu ali sad na 38*C, osvježavajući piling celog tela, kupanje u mineralnom bazenu 15min, 3 min tuširanja i 30 minuta odmora na vodenim krevetima. Podrazumeva se da tokom korišćenja tih sadržaja niko osim vas i vaše voljene polovine nema pristup pomenutim sadržajima.

Za kraj šta reći?

Za 300 eura u totalu za celu porodicu sa sve troškovima puta i hrane možete provesti produženi vikend u apartmanima u kampu i koristiti sadržaje vodenog parka.

Za dodatnih 200 eura možete se smestiti u Hotel Terme, gde ćete imati obrok više, kao i pravo na korišćenje hotelskog bazena (odličan!!!) i sauna centra.

Za još 100 eura preko toga možete se smestiti u Hotel Toplice, koji je najluksuzniji od pomenuta tri i direktno spojen sa Termalnom Rivijerom.

Do sada smo porodično koristili samo drugu opciju tj Hotel Terme i zadovoljni smo. Planiramo da isprobamo apartmane i u totalu prođemo za 300 eura (prva opcija). Hotel Toplice tj poslednja opcija? Ne, hvala, jer za te pare mogu i u Terme Laško .

sklekovi
Previous post

Cirkular (BeoStarGym)

400-din-za-porciju-pikantnih-rebaraca-na-kajmaku-ili-pilecih-krilaca-na-zaru-salata-od-kiselog-kupusa-lepinja-prste-da-polizes-popust-50-1160-2
Next post

Kafana Zvrk (Niš)